Atelierul de mozaic este disponibil la cerere (pentru un minim de 10 persoane). Pentru solicitări – eveniment privat, eveniment pentru angajaţi – vă rugăm să ne scrieţi pe [email protected].
Vă propunem un mod plăcut şi creativ de petrecere a timpului liber: descoperirea şi experimentarea uneia dintre cele mai vechi şi spectaculoase arte decorative – mozaicul.
În cele trei şedinţe ale acestui atelier practic, vom învăţa câte ceva despre istoria mozaicului şi cum putem decora diferite suprafeţe într-un mod deosebit.
Mozaicul este un procedeu tehnic în care opera de artă este constituită din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolaltă cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.
Materialele pe care le vom folosi sunt marmura, gresia, ceramica smălţuită şi sticla colorată, iar obiectele pe care le vom decora sunt atât utile cât şi estetice.
Atelierul va fi organizat în trei şedinţe, toate materialele fiind incluse în taxa de curs.
Temele atelierului de mozaic vor fi:
- Plăcuţa de ceramică (obiect multifuncţional)
- Ramă de oglindă sau fotografie
- Vază de sticlă
Lucrările făcute la curs şi lăsate la sediul fundaţiei pot fi ridicate timp de 10 zile de la finalizarea cursului. Pentru că spaţiul nu ne permite, ele nu vor fi depozitate pentru o perioadă mai îndelungată. Vă mulţumim pentru înţelegere.
Lucrări de la curs:
Video: Regia Vlad Trandafir – www.colturidebucuresti.net
Music: Buddy – Composed and performed by Bensound
imagine sus – preluată de aici: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mandala_monte_verita.jpg