Descoperă magia bijuteriei şi împleteşte arta cu mâinile tale în doar 3 ore!
Fundaţia Calea Victoriei, în parteneriat cu Galeriile Voicu, vă invită luni, 4 decembrie, de la ora 18.00, la un curs de iniţiere în arta bijuteriei. Pasiunea ta pentru învăţare şi curiozitatea ta pentru noi abilităţi se vor îmbina perfect în cadrul acestui atelier.
Ce vei realiza?
Trei inele “stacker” din argint, încântător interconectate, inspirate de celebrul design Cartier Trinity. Fiecare va avea o culoare şi o textură unică: un inel va fi din argint simplu, unul din argint oxidat şi unul din argint aurit, texturate prin ciocănire.
Ce vei învăţa?
De la laminare şi măsurarea degetului, până la sudură, texturare, oxidare şi aurire – vei trece prin toate etapele creaţiei.
Unde?
La sediul Şcolii Galeriile Voicu, un spaţiu dedicat artei şi frumuseţii.
Despre şcoală şi atelier
Şcoala de bijuterie Galeriile Voicu s-a născut din mai multe motive:
1. Dragostea faţă de metal
Primul şi cel mai important ar fi dragostea faţă de metal, faţă de prelucrarea manuală a acestuia şi dragostea faţă de bijuterii.
2. Reconectare cu noi
Odată cu reorganizarea vieţilor fiecăruia dintre noi în contextul mondial actual, ne-am dat seama că genul acesta de activitate, în care îţi dăruieşti total mintea şi sufletul pentru a crea ceva fizic, ceva solid, ne ajută foarte mult să ne reconectăm cu noi înşine şi să ne reechilibrăm, să ne regăsim, să ne exprimăm.
3. Exprimare
Un alt motiv a fost acela al oamenilor din jurul nostru care ne-au împărtăşit poveştile lor, poveşti pe care noi le-am transformat în piese de bijuterie. Credem că acum e rândul lor, pentru că unii dintre ei îşi doresc să se exprime ei înşişi prin intermediul metalului.
4. Bijutieri specializaţi
Nu în ultimul rând, lipsa de bijutieri specializaţi şi calificaţi de care ne-am lovit în momentul în care atelierul J Kult s-a extins. Această nevoie de forţă de muncă este resimţită în piaţă şi de alţi colegi care au diferite ateliere sau branduri de bijuterie locale.
Nu rataţi ocazia de a vă exprima creativitatea şi de a învăţa ceva cu totul nou. Vă promitem o experienţă educaţională captivantă, care se încheie cu o piesă de bijuterie pe care o veţi purta cu mândrie!
Menţiune – Cursul este pentru începători, nu este nevoie de experienţă, vei fi ghidat pas cu pas prin fiecare etapă a procesului de creaţie. Cursul va dura 3 ore, timp în care vei parcurge toate etapele de realizare a inelelor.
Gabriela Secarea
Cu o diplomă de specializare în Turism la Academia de Studii Economice Bucuresti şi cu un masterat în acelaşi domeniu, drumul spre antreprenoriat şi-a urmat cursul, oarecum contraintuitiv, în direcţia bijuteriilor din metal preţios sau metal alternativ.
Primii paşi au fost făcuţi în cadrul şcolilor de bijuterie contemporană ”Assamblage” din Bucureşti, ”Alchimia” din Florenţa şi al atelierului ”137 Degrees” din Barcelona.
Dorinţa de a explora acest drum s-a materializat prin participări şi premii la diferite evenimente de profil din ţară sau de peste hotare: Italia (sept 2014), Italia – Milano (2016); Spania – Barcelona (2016), Franţa – Lille (2016), Portugalia – Lisabona (2017), Austria – Viena (2017), Olanda – Amsterdam (2017), Italia – Milano (2018), S.U.A. – New York (nov 2018) cu piese sau colecţii atât din materiale preţioase, cât şi din materiale alternative: răşină, plexiglas, lemn, textil etc.
În 2017, după o perioadă de cercetări în domeniul bijuteriei contemporane, şi în urma câştigării unui proiect StartUp Nation, am creat brandul Jkult şi atelierul ce a susţinut acest brand. Atelierul s-a dezvoltat, devenind şi producătorul din spatele altor designeri, branduri sau case de bijuterii din piaţa românească şi atingând un maxim de 8 angajaţi.
În acest context, a venit natural următorul proiect şi anume acela de a crea o şcoală de bijuterie contemporană, un loc al descoperiri şi exprimării sinelui.
Şcoala Galeriile Voicu este gândită ca locul unde cei ce vor învăţa bijuterie vor profita de anii de experienţă ai formatorilor, aflând calea cea mai simplă şi mai rapidă spre propriile lor creaţii.
“Îmi doresc ca Galeriile Voicu să devină un loc în care să te reîntorci cu drag pentru a creşte, a te dezvolta, atât artistic, cât şi personal; un loc în care să se creeze o comunitate, iar informaţia să circule liberă şi din abundenţă.”