Pentru mine psihologia este matematică aplicată pe oameni. De când eram mică mi-am dorit să ajut oameni. Am simţit că trebuie să îmi aleg o carieră care să îi ajute pe ceilalţi pentru că mă consideram extrem de norocoasă şi vedeam inegalitatea din jurul meu. Mi-am dorit mereu să contribui şi să fac ceva care să aducă mai mult bine în lumea asta.
Când eram mică aveam o pasiune pentru ştiinţe. Îmi plăceau pentru că erau logice şi mă ajutau să explic lumea din jurul meu, dar deşi îmi plăceau matematica, fizica şi astronomia, mereu am simţii că îmi lipseşte ceva. Aşa am ajuns să descopăr psihologia, ştiinţa care ne ajută să înţelegem de ce simţim, gândim şi ne comportăm într-un anumit fel. Pentru mine a fost dragoste la prima vedere, chiar de la primul curs de psihologie pe care l-am luat la universitatea unde mi-am completat licenţa, Tufts University în Boston, Statele Unite.
Având o afinitate pentru structură şi logică, mi-am dorit să înţeleg mai bine psihologia prin cercetare. Pe parcursul celor 4 ani de studiu am lucrat în 3 laboratoare de cercetare, am participat la numeroase conferinţe unde am prezentat munca mea şi am făcut designul propriului meu experiment de cercetare pe care l-am folosit pentru a-mi scrie dizertaţia care a rezultat într-un manuscript care a fost publicat. Experienţa mea a fost foarte vastă şi m-a ajutat să cercetez subiecte care au avut legătură cu emoţii, atenţie şi adicţie.
După ce am terminat facultatea am început un masterat în psihologie clinică la Vrije Universiteit în Amsterdam. Acolo am făcut parte din două laboratoare de cercetare unde am studiat eficacitatea tratamentelor pentru boli de anxietate şi cum poate fi folosită inteligenţa artificială pentru a diagnostica sau prezice tulburări psihologice.
La finalul masteratului am decis să aplic cunoştinţele mele aşa că am început să lucrez direct cu oameni, mai întâi drept consilier educaţional şi vocaţional, iar apoi ca psiholog clinician. Munca aceasta m-a ajutat să mă dezvolt ca om şi să îmi rafinez tehnicile psihologice. Cred ca este un privilegiu să ai oportunitatea de a ajuta o persoană şi mă bucur că fiecare şedinţă de terapie îmi oferă şansa de a învăţa ceva nou.
Momentan îmi aplic cunoştinţele nu doar în cabinetul meu, ci şi în colaborare cu organizaţii neguvernamentale, asociaţii şi companii. Am iniţiat diverse proiecte în domeniul dezvoltării personale pentru că doresc să împărtăşesc cunoştinţele mele cu cât mai mulţi oameni. Un exemplu de proiect în care sunt implicată este Dridu Creşte, în cadrul căruia susţin împreună cu o colegă ateliere de gestionarea emoţiilor, comunicare non-violentă, rezolvarea conflictelor etc. pentru elevii din Şcoala Gimnazială Dridu.