Wolfgangus Amadeus Mozartus – eveniment cu muzicologul Radu Mihalache
 

Luni, 27 ianuarie, de la ora 19:00, chiar de ziua celebrului compozitor, vă invităm la un eveniment susţinut de muzicologul Radu Mihalache, în cadrul căruia vom vorbi despre Wolfgang Amadeus Mozart.

Radu Mihalache este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, secţia Muzicologie, şi de peste 10 ani activează în presa de specialitate, profitând de orice ocazie pentru a vorbi despre subiectul care îl pasionează: muzica, sub toate formele ei, fie ea clasică, pop, rock, jazz, muzică de film sau muzică de teatru. Din 2014 se dedică şi activităţii de compoziţie, scriind muzică originală pentru teatru, dar şi pentru alte medii artistice.

Evenimentul va avea loc în spaţiul elegant, generos şi discret al Palatului Cesianu-Racoviţă, unde invitatul nostru va exemplifica şi câteva fragmente muzicale interpretate la pianina sa electrică.

Wolfgang Amadeus Mozart este primul compozitor a cărui muzică nu a părăsit în niciun moment sălile de concert. Până şi marele Bach a dispărut timp de aproape 100 de ani din conştiinţa publică. Desigur, putem spune că avem de-a face cu o altă conjunctură, o altă eră, un alt respect faţă de muzica trecutului, dar totuşi, cum de tocmai Mozart a schimbat obiceiurile publicului.

Probabil pentru că aşa era el. Îi plăcea să întoarcă lumea cu susul în jos, să se amuze teribil şi apoi să mai compună ceva. Să fie cantabilitatea extraordinară a temelor sale elementul magic care i-a conferit nemurire? E posibil, mai ales că aproape în toate regăsim dragostea sa pentru operă.  Să fie biografia sa scurtă şi furtunoasă? Un personaj enigmatic, care cunoaşte succesul de la vârsta de şase ani, duce o viaţă intensă, ca o flacără, şi tot ca o flacără, se stinge subit.

Fără dar şi poate, Mozart este o figură care ne atrage de câteva secole şi ne tot face să revenim la el. Despre el şi creaţia sa va fi întâlnirea propusă de Fundaţia Calea Victoriei. Tot atunci voi explica şi titlul pe care aceasta îl poartă. Să nu lipsiţi! :)

Taxa de participare achitată pentru acest eveniment, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită, având în vedere logistica specială.

*** Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest eveniment se vor face fotografii. Aşadar, prin înscrierea şi participarea la eveniment sunteţi de acord cu postarea acestora pe canalele noastre de social media, în scopul promovării.

Palatul Cesianu-Racoviţă se află în centrul Bucureştiului şi în vecinătatea celor mai importante repere culturale ale oraşului: Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Central Universitară.

O clădire cu o istorie fascinantă este redată astăzi unei funcţii nobile: aceea de a adăposti opere de artă şi o activitate dedicată dezvoltării pieţei româneşti de artă, şi anume Galeria Artmark.

Cumpără »

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!