Încheiem anul 2018 cu sentimente de bucurie, mulţumire şi un bagaj maaare de cunoştinţe.
Multe cursuri noi şi interesante, concerte rafinate, conferinţe, lansări de carte, evenimente captivante, lectori pasionaţi şi voluntari dedicaţi. Dar nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără minunaţii şi curioşii noştri cursanţi care fac serile mai vesele şi mai interesante.
Cam aşa arată anul nostru şi suntem tare mândri de el! Sperăm ca anul viitor să fie cel puţin la fel de generos cum a fost cel care tocmai s-a încheiat.
Facem inventarul celui de-al 11-lea an de Fundaţie şi ne place ce vedem:
IANUARIE: Anul a început triumfal pe 8 ianuarie, la Concertul Extraordinar de Anul Nou 2018, ediţia a V-a, cu dirijorul Tiberiu Soare şi Symphactory Orchestra. Solistul şi invitatul special al concertului a fost violonistul Manrico Padovani.
FEBRUARIE: Istoricul Georgeta Filitti a susţinut la Grand Hotel Continental conferinţa interactivă „Ionel Brătianu – un creator al României moderne”, printr-o prezentare inedită, plină de poveşti captivante.
MARTIE: Fundaţia s-a mutat în casă nouă, pe strada C.A. Rosetti, nr.47. De asemenea, am reluat expediţiile culturale prin Bucureşti în zonele Calea Victoriei şi Parcul Ioanid.
APRILIE: A avut loc primul eveniment care a deschis seria întâlnirilor “INSPIRE ME”, dialoguri derulate în Salonul Fundaţiei Calea Victoriei. În cadrul acestuia Sandra Ecobescu a stat de vorbă cu istoricul Georgeta Filitti.
MAI: Ne-am reunit cu bucurie la sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti pentru concerul de gala I LOVE CEAIKOVSKI, cu dirijorul Tiberiu Soare, Symphactory Orchestra şi pianistul Mihai Diaconescu.
IUNIE: Am început sezonul Şcolilor de Vară şi ne-am deschis porţile cu ateliere gratuite, pentru publicul larg (Ziua Porţilor Deschise).
IULIE: Am continuat şi am extins seria tururilor pietonale în Bucureşti, în zone precum Calea Victoriei, Centrul Vechi, Cartierul Armenesc, în zona cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Dorobanţi, Parcul Ioanid.
AUGUST: Pentru că ne este dor de domnia sa, am pus la cale evenimentul “Să ne amintim de Neagu Djuvara”, la Sala de Marmură, la Cercul Militar Naţional. Într-un cadru special, încărcat de emoţie, am povestit şi ne-am reamintit de cu drag de marele istoric.
SEPTEMBRIE: Ne-am bucurat de un eveniment cu totul special – “Povestea Palatului Cesianu-Racoviţă: Călătorie în Bucureştiul Belle Epoque”, cu istoricul Georgeta Filitti, la Galeriile Artmark.
OCTOMBRIE: Am lansat oficial invitaţia la cursurile noastre către toţi studenţii, prin campania de burse (participare gratuită la cursuri) pentru tineri.
NOIEMBRIE: Nu am putut sta departe de muzica clasică prea mult, aşa că am organizat Recitalul de muzică barocă, cu contratenorul Cezar Ouatu şi pianista Ioana Maria Lupaşcu, la Sala de Marmură a Cercului Militar Naţional.
DECEMBRIE: Datorită cererii mari din partea cursanţilor şi nu numai, am reeditat cele două volume „Pentru ce mergem la Operă?” şi „9 poveşti muzicale”– 1000 de exemplare din fiecare, două cărţi interesante, unice în peisajul cultural de la noi.