Monumentele din România pe Lista Patrimoniului Mondial – UNESCO
 

O poveste colorata in imagini si informatii complexe, prezentarea Patrimoniului UNESCO romanesc aduce in discutie cele mai importante monumente naturale si de arhitectura de pe teritoriul tarii noastre. Intr-o zona marcata de-a lungul istoriei de puternice schimburi culturale orient-occident, dar si de o permanenta fuziune stilistica de influente din cele mai diverse, Romania marcheaza pe lista UNESCO o serie valoroasa de monumente.

Vestigii ale antichitatii, arhitectura evului mediu, pictura renasterii si detaliile rococoului, precum si siturile naturale protejate, toate acestea vorbesc despre complexitatea culturii autohtone, dar si despre marcarea, in context european, a unui teritoriu unic din punct de vedere al sintezei de civilizatii.

Vom vorbi despre arhitectura si arta in contextul social, politic si religios propriu fiecarei epoci, astfel incat vom intelege de ce aceste monumente sunt protejate, ce inseamna pentru noi, romanii, si pentru cultura Europei, unde a stat arta si arhitectura romaneasca in timp ce Europa desfasura marile stiluri istorice.

Vom povesti despre Bisericile din Moldova, siturile sasesti cu biserici fortificate din Transilvania, ansamblul bisericilor de lemn din Maramures, Manastirea Hurezi, Centrul istoric Sighisoara, fortarete dacice din Muntii Orastiei si Delta Dunarii.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!