Arina Gheorghiţă
 

M-am născut în 2 iulie 1973 la Cluj-Napoca într-o familie de pictori.

În 1991 am absolvit Liceul de Arte la Cluj şi vă pot spune că a fost excepţional.

Pe vremea aceea se făcea carte în România.

Ceea ce nu se poate spune despre Academia de Arte Vizuale pe care am absolvit-o (tot la Cluj în 1997) după 6 ani de chinuri năprasnice şi un master complet inutil.

Imediat după absolvire am intrat în Uniunea Artiştilor Plastici la secţia pictură; Momentul m-a bucurat pentru că îmi place mult sentimentul apartenenţei.

După absolvire am lucrat ca grafician la o editură pentru copii unde am ilustrat cu nespusă plăcere o grămadă de volume.

Ulterior am lucrat ca grafic designer ceea ce n-a mai fost atât de amuzant şi în învăţământ ca profesoară de desen (aici m-am simţit ca peştele în apă).

Tot timpul asta am continuat să pictez şi să expun şi am mers într-o grămadă de tabere de pictură unde eram veşnic cea mai tânără participantă.

În 2004 m-am căsătorit şi m-am mutat la Bucureşti unde trăiesc şi în prezent ca pictor liber profesionist.

Am o viaţă tare bună şi împlinită, plină de pasiuni altele decât pictura: istoria antică, arheologia, etnografia şi folclorul, limbile străine şi etimologia, dansurile etc.

Nu vă plictisesc cu lista expoziţiilor mele colective: au fost tare multe, dar nu au mare relevanţă pentru că e o obligaţie de breaslă şi toată lumea le adună până ce cv-ul se umflă ca snopul.

Cât despre expoziţiile mele personale (cu afişele lor cu tot), cine doreşte  le poate găsi pe site-ul meu:

www.arinagheorghita.uv.ro

Evident că am o groază de lucrări în colecţii particulare din străinătate, dar întrucât toată lumea le are – şi oricum lucrul nu se poate verifica –  acest fapt încetează a mai fi magic.

Idealul meu de viaţă e să îmbătrânesc demn şi armonios facând exact ceea ce fac în prezent: pictând, adunând scoici şi oale de lut, călătorind cu soţul prin ţara spectaculoasă în  care trăiesc.

Sper să mă apuce bătrâneţile într-o ţară înzdrăvenită în care să fiu şi eu o pietricică din marele mozaic al culturii naţionale.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!