Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de joi, în intervalul 19:00-21:00.
Date desfăşurare curs: 13, 20, 27 februarie, 6 şi 13 martie.
În cadrul acestui curs, vom merge împreună pe drumul cunoaşterii şi autocunoaşterii, prin sistemul jocului. Vom face jocuri de rol, improvizaţie, exerciţii dinamice şi interactive care te vor ajuta să-ţi dezvolţi, într-un mod distractiv: spontaneitatea, creativitatea, imaginaţia, flexibilitatea în gândire, atenţia, memoria, concentrarea, viteza de reacţie, empatia şi spiritul de echipă, skill-uri necesare atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional.
Jocurile de rol sunt un mod creativ de a spune poveşti. Până să ajungem însă la rol, haideţi să facem primii paşi pentru a înţelege ce înseamnă asumarea unui alt mod de a gândi, prin câteva exerciţii specifice artei actorului. “Mai mult sau mai puţin decât mine” este drumul pe care mergem pentru a ajunge la rol.
Asumarea unui alt mod de a gândi poate conduce la inovaţie, soluţionarea eficientă a problemelor şi la creşterea personală. Este un pas important, de asemenea, şi în dezvoltarea profesională, prin faptul că devii mai adaptabil şi vei colabora mai eficient cu ceilalţi.
“Ce-aş fi dacă aş fi?” este, de asemenea, formula care ne duce spre asumarea unui alt mod de a gândi, atât de necesar în situaţiile din viaţă când apar blocajele emoţionale.
Beneficiile cursului:
- Învăţăm să ne exprimăm liber şi să ne simţim confortabil în faţa altora, ceea ce poate îmbunătăţi încrederea în sine.
- Ne dezvoltăm abilităţile de comunicare verbală şi nonverbală, ceea ce poate fi benefic în interacţiunile sociale, la locul de muncă sau în situaţii de negociere.
- Ne dezvoltăm capacitatea de a înţelege perspectivele şi emoţiile altora, ceea ce poate îmbunătăţi relaţiile interumane.
- Actoria încurajează gândirea creativă şi soluţionarea problemelor, abilităţi foarte valoroase în viaţa de zi cu zi.
- Actoria te învaţă să te adaptezi rapid la diferite situaţii şi să reacţionezi în mod eficient la schimbări, ceea ce poate fi un avantaj în viaţa personală şi profesională.
- Prin antrenamentul actoricesc înveţi să recunoşti şi să gestionezi emoţiile proprii şi, de asemenea, ale altora, ajutându-te să te descurci mai bine în situaţii tensionate.
- Implicarea în activităţi legate de actorie îţi oferă oportunitatea de a cunoaşte oameni noi şi de a-ţi extinde cercul social şi profesional.
Prin urmare, abilităţile pe care le dobândeşti prin actorie pot avea aplicaţii pozitive în multe aspecte ale vieţii tale, îmbunătăţind modul în care relaţionezi cu ceilalţi şi modul în care gestionezi diferite situaţii cotidiene.
Prin instrumentele specifice artei actorului vom reînvăţa să comunicăm autentic cu cei din jur, ne vom dezvolta creativitatea exprimându-ne liber, reuşind să fim noi înşine, naturali şi carismatici, ceea ce ne va ajuta în orice domeniu de activitate.
Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-posing-949663/