Atelier practic de pictura: Florile
 

LA ACEST ATELIER NU MAI SUNT LOCURI.

Acest atelier practic de pictura e dedicat celor ce inteleg sa se bucure de frumusetea si diversitatea florilor intr-o forma creativa.

Din epoca greco-romana, cand gradinile din Pompei si Herculanum au trecut dintre coloane pe peretii caselor, si pana in zilele expresionismului german din timpul razboaielor mondiale, florile nu au incetat sa fascineze pictorimea care n-a abandonat niciodata acest subiect, nici macar in vremea curentelor de avangarda.

Dimpotriva, tehnicile s-au adaptat la reprezentarea din ce in ce mai moderna si mai putin dulceaga a florilor. Unii pictori (in principal barbati) au facut din flori aproape o religie si cine vrea dovezi, ar trebui sa priveasca atent florile lui Van Gogh. Chiar si o “bruta fova” ca Gauguin era fascinata de exotismul lor infinit si de forta de expresie a unui lucru atat de delicat.

Arina Gheorghita, lectorul acestui atelier, va poate explica felul in care abia in epoca moderna florile au dobandit seriozitatea lor maxima castigandu-si independenta si valoarea ca subiect in sine, cata vreme in Renastere erau mai degraba accesorii compozitionale decat tinta directa a picturii.

Temele atelierului practic de pictura pe care vi-l propunem vor fi:

SEDINTA 1: Buchetul expansiv de factura impresionista in relatie cu natura statica (gama calda, pensulatie bogata, aer si lumina) (3 iunie)

SEDINTA 2: Florile in relatie cu omul, viziune post impresionista (contrast cald-rece, compozitie inchegata, tempera cu pastel) (10 iunie)

SEDINTA 3: Flori expresioniste, paginarea partiala a unui buchet cu asocierea unor obiecte nelinistitoare care sa descrie profilul omului care locuieste in acea casa (24 iunie)

imagine: Pierre-Auguste Renoir


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!