Casele în care a trăit George Enescu
 

„În ciuda atâtor kilometri parcurşi, eu rămăsesem băieţaşul duios şi încăpăţânat care văzuse lumina zilei acolo, departe, pe şesurile României.”

George Enescu

Chiar dacă şi-a construit o singură casă, ale cărei schiţe le-a desenat cu mâna lui, de numele lui George Enescu se leagă mai multe clădiri în care a locuit o vreme. De la cea mai simplă casă ţărănească, la cel mai impozant palat. Fiecare dintre aceste locuri şi felul în care Enescu s-a raportat la ele reîntregesc portretul omului în acelaşi timp genial şi simplu.

Vă invităm să-l cunoaşteţi pe George Enescu şi dincolo de muzica lui. Să parcurgem un traseu asemănător cu cel pe care artistul însuşi l-a făcut înainte de a părăsi România, într-un pelerinaj de rămas-bun de la locurile pe care le iubea şi de la visul său de o viaţă: cel de a se retrage cândva la ţară, în Moldova. Vă purtăm prin locurile copilăriei sale, care şi-au pus amprenta pe întreaga sa creaţie şi existenţă, prin odăile lui, prin grădinile pe care le îndrăgea.

Călătoria virtuală pe urmele lui George Enescu, porneşte de la casa din Liveni în care s-a născut compozitorul, trece pe la casa bunicilor materni din Mihăileni, unde Enescu a petrecut multe vacanţe, de asemenea prin casa tatălui, de la Dorohoi, Vila Luminiş de la Sinaia, conacul de la Tescani şi Palatul Cantacuzino din Bucureşti.

Cu o zi înainte de începerea evenimentului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi  un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.

Imagine: Vila Luminiş, Sinaia, foto Dana Gonţ


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!