Biletele se găsesc pe iaBilet.ro
În prag de sărbători de iarnă, vă invităm la un eveniment despre cum petreceau Crăciunul şi Anul Nou românii de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi până în perioada interbelică.
Românii au ştiut mereu cum să se distreze şi să petreacă, iar balurile de sfârşit de an erau pe bună dreptate aşteptate cu nerăbdare. Fie că era vorba de petreceri în mahala sau baluri aristocratice în palatele bucureştene, sărbătorile de iarnă aduceau bucurie şi voie bună în viaţa românilor.
Colindul, cadourile, meniurile de Crăciun, când se servea raţă cu sos de portocale sau curcan umplut cu castane, alegerea ţinutei pentru bal reprezentau adevărate provocări. Organizarea trebuia să fie fără cusur, atât din partea gazdelor, cât şi a oaspeţilor.
Crăciunul se petrecea în sânul familiei, după ritualuri bine stabilite, de cele mai multe ori moştenite din generaţie în generaţie, iar Anul Nou se sărbătorea prin baluri cochete şi elegante, cu mulţi invitaţi.
Oamenii de la sat petrec, bineînţeles, diferit de orăşeni. Hora mare de iarnă şi cheful de la cârciuma satului, unde erau primiţi doar bărbaţii, erau frecvente în sezonul rece.
Vom povesti despre balurile de la Palatul Regal, tradiţia cadourilor de Crăciun şi felul în care aristocraţii vremii îi întâmpinau pe colindători.
Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom.