Cursul poate fi organizat la cerere, online sau fizic, pentru grupuri. Detalii pe [email protected].
Hai să pictăm! Descoperă arta de a face un portret reuşit la un curs în cinci întâlniri şi află ce altceva transmite privitorului o astfel de pictură, dincolo de asemănarea cu subiectul. Nu e greu, îţi trebuie însă ceva antrenament şi exerciţii pe care să le faci sub îndrumarea unui profesionist.
Cum se desenează sau pictează diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatură? Vei afla pas cu pas, de la primul semn trasat pe coala de hârtie, la tuşele finale.
Înveţi cum, cu ajutorul liniilor şi petelor de culoare, poţi surprinde caracterul persoanelor portretizate. În funcţie de starea pe care vrei ca portretul tău să o transmită, vei aborda stiluri diferite.
În acest curs înveţi şi exersezi mai multe tehnici de realizare a unui portret, unele dintre ele clasice (desen), reţete păstrate de la marii artişti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.
La sfârşitul cursului de pictură, vei avea trei portrete, realizate în stiluri şi tehnici diferite (desen, pictură şi colaj) şi vei fi dobândit noţiunile de bază pentru realizarea unei lucrări din cele mai importante unghiuri (frontal, profil şi semiprofil).
Temele cursului de pictură „Arta portretului”:
1 şi 2: Noţiuni de bază despre desen şi caracteristicile unui portret. Desenul unui portret din faţă, profil şi semiprofil (schiţe în creion cu toate cele trei poziţii). Desen în creion şi cărbune pe hârtie.
3. Portret în culoare. Discutăm despre elementele de limbaj plastic (punct, linie, pată), despre acordurile cromatice şi amestecul culorilor, modul în care să folosim toate acestea pentru a face un portret expresiv. Pictură pe carton.
4,5. Compoziţie cu portret. Descompunând în forme geometrice, jonglezi cu culori, contururi şi texturi pentru a da viaţă unui personaj de poveste cu un chip ideal. Tehnică mixtă pe carton (desen, pictură, colaj).
Cursul se va desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii şi a respectării distanţei dintre cursanţi etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 70%.
Lucrările făcute la curs şi lăsate la sediul fundaţiei pot fi ridicate timp de 10 zile de la finalizarea cursului. Pentru că spaţiul nu ne permite, ele nu vor fi depozitate pentru o perioadă mai îndelungată. Vă mulţumim pentru înţelegere.
…
Imagine: pictura de Robert Lewis Reid