Sâmbătă, 26 aprilie, de la ora 11.00, îi invităm pe adolescenţi să descopere povestea celei mai vechi artere din Bucureşti – Calea Victoriei.
V-aţi întrebat vreodată cum ar fi să putem călători în timp? Acest lucru este posibil, într-o oarecare măsură, plimbându-ne pe străzile vechilor Bucureşti, Calea Victoriei nefăcând excepţie. Cu o istorie care se întinde de la domnia lui Constantin Brâncoveanu şi până în zilele noastre, Calea Victoriei este unul dintre cele mai vechi bulevarde ale Capitalei, o adevărată arteră-monument.
Iniţial, drumul purta numele de „Podul Mogoşoaiei”, denumire care venea de la trunchiurile de copaci cu care acesta era pavat. Ulterior Războiului de Independenţă (1877-1878), numele a fost schimbat în „Calea Victoriei”, pentru a celebra triumful în luptă şi câştigarea independenţei României faţă de Imperiul Otoman.
Drum principal al oraşului, ce ajunge până în inima „Cetăţii lui Bucur”, Calea Victoriei are o poveste presărată cu domni şi boieri, cu regi şi regine, cu negustori şi figuri bisericeşti. Clădirile din zonă sunt martore ale secolelor ce au trecut şi au multe să ne spună despre cum era viaţa în Bucureştii de altădată.
Pentru cei care doresc, este binevenită fotografierea clădirilor care vă atrag atenţia pe traseu. De asemenea, vă încurajăm să puneţi întrebări şi să vă exprimaţi punctele de vedere cu privire la cele prezentate. Discutăm şi aflăm lucruri inedite despre clădirile şi despre locurile pe care le vizităm!
În călătoria noastră în timp vom poposi pentru a povesti despre Ateneul Român, Palatul Regal, Biblioteca Centrală Universitară şi despre Biserica Kreţulescu. Drumul ne va duce apoi spre Palatul Telefoanelor, Teatrul Odeon şi Casa Capşa. Ajunşi la intersecţia cu Bulevardul Regina Elisabeta, ne vom îndrepta atenţia spre Palatul Cercului Militar Naţional, Biserica Sărindar şi spre Grand Hôtel du Boulevard. În cele din urmă, apropiindu-ne tot mai mult de albia Dâmboviţei, vom discuta despre Pasajul Macca-Villacrosse, Palatul CEC şi despre Palatul Poştelor.
Turul ghidat va dura aproximativ 1h:30-2h.