LA ACEST EVENIMENT NU MAI SUNT LOCURI.
Cimitirul Şerban Vodă, cunoscut de publicul bucureştean ca Cimitirul Bellu, este poate unul din cele mai frumoase cimitire din Europa. Cimitirul poartă numele baronului Barbu Bellu, cel care a donat terenul în anul 1852 către municipalitate pentru a amplasa un loc de veci în afara oraşului.
În cei peste 150 de ani de existenţă, cimitirul Bellu a devenit un loc încărcat de istorie, o expoziţie de artă în aer liber. Specialiştii estimează că 50% din patrimoniul cultural bucureştean este găzduit aici.
Din 2010, Cimitirul Bellu este înscris pe lista monumentelor istorice. Mari personalităţi culturale şi politice şi-au găsit odihna veşnică aici: Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Luca Caragiale, Mina Minovici, Ana Aslan, Lia Manoliu, C. A. Rosetti, Spiru Haret, Maria Tănase etc.
Sculptori şi arhitecţi de renume, cum ar fi Ion Mincu sau membrii familiei Storck, şi-au legat, de asemenea, numele de acest colţ de oraş, prin monumentele funerare de mare valoare artistică realizate aici.
Taxa de participare achitată pentru acest eveniment, în cazul în care nu mai puteţi participa, nu poate fi restituită.
*** Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest eveniment se vor face fotografii. Aşadar, prin înscrierea şi participarea la eveniment sunteţi de acord cu postarea acestora pe canalele noastre de social media, în scopul promovării.
Fundaţia Calea Victoriei organizează tururi în zonele istorice din capitală din anul 2009, ca o continuare a cursurilor despre istoria Bucureştiului lansate în 2008, cu dna. acad. Georgeta Filitti. Suntem primul ONG cultural care a lansat moda prezentării pietonale a istoriei noastre prin oraş, dincolo de conferinţele şi evenimentele din palate şi clădiri de patrimoniu.