Florile în istoria picturii europene şi transatlantice – atelier teoretic
 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de miercuri, în intervalul 19:00-20:30.

Ne plac sau nu ne plac? Flori decorative, vaze cu flori, buchete şi studii botanice – ne
încântă privirea sau ne trimit cu gândul la vremuri de mult apuse ale artei?

Vă invităm la un nou atelier, susţinut de IRINA NEACŞU, împreună cu care vom traversa rapid şi intensiv arta europeană şi transatlantică pentru a observa locul pe care l-au avut florile, de la decorare la simbol, şi mai departe la ştiinţă, în dezvoltarea artei.

Celebrate, admirate, florile reprezintă căutarea frumosului, care rămâne poate condiţia intrinsecă a supravieţuirii emoţionale. Vom descoperi detalii şi simboluri şi vom învăţa să privim din perspective noi mari capodopere ale picturii.

Structura cursului:

Ziua 1 – simboluri precreştine, decoruri medievale şi vanitate renascentistă

Ziua 2 – florile, între artă şi ştiinţă în secolele 17, 18, 19

Ziua 3 – cum au supravieţuit florile modernităţii

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Despre lector: Irina Neacşu este de profesie arhitect, însă lucrează ca artist botanic. Atelierul ei este la Braşov, unde a şi fondat Cembra Art School – şcoală de artă şi design botanic. Irina a deprins arta botanică în Olanda, şi a expus in Viena, Sydney, St. Petersburg, Londra şi Bucureşti. În 2022 a câştigat medalia silver-gilt la prestigioasa expoziţie de artă şi fotografie botanică organizată de RHS la Saatchi Gallery în Londra, şi a primit premii de participare în rezidenţe artistice în Washington şi Denver. În toamna acestui an, Irina va susţine ateliere şi cursuri de artă botanică la New York şi la Denver.


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!