Fundaţia Calea Victoriei, alături de Canal 33, oferă în perioada Sărbătorilor de iarnă un dar muzical publicului de toate vârstele, din întreaga ţară, dar şi din diaspora, dedicat medicilor şi personalului medical care, în această perioadă provocatoare, lucrează intens pentru a ne proteja şi a-i îngriji pe cei care au nevoie.
Urmăreşte în premieră Recitalul de arii şi duete din opere celebre în interpretarea unor tineri muzicieni români pe data de 24 decembrie, de la ora 20:00, pe Canal 33.
Curajul, dedicaţia şi efortul susţinut al cadrelor medicale şi al echipelor implicate în rezolvarea crizei sanitare este demn de a fi celebrat prin muzica ce aduce oamenii mereu împreună, cu speranţă şi armonie.
Muzica clasică ne oferă curaj, bucurie şi reverie, dincolo de timp şi spaţiu, prin talentul şi geniul unor compozitori celebri: Mozart, Verdi, Strauss, Rachmaninov sau Rossini. Ariile şi duetele celebre sunt intepretate de patru muzicieni tineri şi talentaţi, artişti ai scenei lirice, Andreea Novac, soprană, Mădălina Barbu, soprană, Alexandru Constantin, bariton, acompaniaţi de pianistul Ştefan Iliescu. Acest regal de fragmente din opere celebre a fost înregistrat de echipa Canal 33, pentru a putea ajunge în casele tuturor celor care doresc să guste farmecul muzicii clasice.
Recitalul prezentat publicului se derulează în decorul elegant, încărcat de istorie şi cu o acustică specială din salonul de la Palatul Mogoşoaia, clădire emblematică construită de Constantin Brâncoveanu şi restaurată, în forma actuală, de Martha Bibescu.
Evenimentul poate fi urmărit şi în reluare pe 25 decembrie, ora 20:00, pe 26 decembrie, ora 21:00 şi pe 27 decembrie, ora 21:00.
Acest eveniment a fost realizat cu sprijinul Canal 33, Casei de Avocatura Bondoc si Asociaţii şi Universitaţii de Muzică Bucureşti, Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti.
—
Fundaţia Calea Victoriei este singurul loc din Bucureşti în care te poţi dezvolta cu ajutorul artei şi culturii printr-o diversitate mare de cursuri şi evenimente culturale si interactive. De 13 ani inspirăm prin arte şi cultură şi susţinem tinerii talentaţi. Am reuşit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale şi, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artişti şi traineri s-au format ca lectori.
Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanţi care au participat la proiectele noastre şi cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în toţi aceşti ani: Cercul Militar Naţional, Grand Hotel Continental, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Banca Naţională a României, Teatrul Odeon şi Muzeul Cotroceni.