Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de vineri, în intervalul 19:00-21:00.
Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi! Ce bine şi înţelept sună acest proverb pe care îl auzim de nenumărate ori de-a lungul vieţii! Şi totuşi pare că forţa unui îndemn se volatilizează rapid în faţa tentaţiilor.
«Sunt prea obosit/ă să mă apuc acum de proiect. Poate mâine. Acum aş vrea să mă uit pe Instagram la pozele puse de prieteni din vacanţă. Să mă mai relaxez şi eu !» «Am timp să-mi fac programare la analize ! Doar n-au intrat zilele-n sac!» «Eu lucrez mai bine sub presiune. De aceea las totul pe ultima sută de metri!» «Relaţia mea mă face profund nefericit/ă. Trebuie să fac ceva în legătură cu asta! Dar nu chiar acum! Nu e momentul potrivit pentru schimbări.» «Vreau să slăbesc neapărat! Voi urma cu siguranţă un regim alimentar. Nu încep însă de săptămâna aceasta. De luni…»
Iată poveştile pe care ni le spunem adesea, care ne liniştesc şi fac amânarea să pară tolerabilă şi adesea întemeiată. Tot ele trezesc însă emoţii greu de suportat: ruşinea că nu avem tăria de a începe ceva ce ne-am propus sau ce este necesar să facem şi vinovaţia de a trăi cu o listă permanentă de proiecte şi acţiuni neîmplinite.
Te invit să explorăm împreună mecanismele procrastinării, să încercăm să ne înţelegem propriul profil de procrastinare şi să investigăm cum poate fi ea combătută.
În cele trei întâlniri vom vorbi despre:
1. Ce este procrastinarea, cum şi când apare. Definiţie, tipologie, profile.
2. Ce ascunde procrastinarea. Comportamente învăţate, viaţă emoţională şi tipare disfuncţionale.
3. Cum combatem procrastinarea. Tehnici şi strategii.
Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.
foto: pexels.com