Retrospectiva anului 2020 – Despre provocări şi reuşite
 

2020 a fost pentru noi un an plin de provocări, de întâlniri cu oameni remarcabili, de poveşti care ne-au unit şi ne-au făcut să devenim şi mai buni.

A fost un an atipic în care ne-am reinventat şi ne-am continuat misiunea: aceea de a aduce în casele voastre arta, cultura, lectori talentaţi şi foarte bine pregătiţi. Mai mult, 2020 a fost anul în care am lansat cursurile online şi ne-am conectat cu prieteni din toată ţara şi din diaspora: Belgia, Olanda, Norvegia, Luxemburg, Germania, Olanda, Austria, Elveţia, Franţa, Israel, Spania, Italia, SUA, Emiratele Arabe, Canada.

Tehnologia ne-a adus împreună şi ne-a permis să le înviorăm serile, să îi ajutăm să se relaxeze prin ateliere de dezvoltare personală, astronomie, creative writing, istoria artei, muzică clasică, diplomaţie, filosofie etc.

Încheiem 2020 cu sentimente de recunoştinţă, bucurie, speranţă şi îi mulţumim că ne-a stimulat să devenim mai puternici şi mai uniţi.

Tragem linie după cel de-al 13-lea an de Fundaţie care arată cam aşa:

IANUARIE: Am început anul în ritmuri de muzică spaniolă. În 7 ianuarie, avut loc la Sala Radio din Bucureşti, Concertul Extraordinar de Anul Nou 2020, cu dirijorul Tiberiu Soare şi Symphactory Orchestra. Invitatul special al evenimentului a fost bas-baritonul Zoltan Nagy. La concert au participat cca 900 de persoane.

FEBRUARIE: În 15 februarie a avut loc la Grand Hotel Continental evenimentul cu istoricul Georgeta Filitti – “Hanuri şi Hoteluri celebre din Bucureştiul de altădată” la care au participat 50 de persoane.

Tot în februarie, am început colaborarea cu Canal 33 România. În fiecare săptămână, echipa Canal 33 realizează interviuri pe diverse teme cu lectorii Fundaţiei.

MARTIE: În 7 martie am găzduit la Fundaţie un vernisaj cu lucrările pictorilor Emanoil Mazilu şi Cozmin Movilă. Intrarea a fost liberă, iar la eveniment au participat 50 de oameni.

În 10 martie toate cursurile Fundaţiei au fost mutate în mediul online, iar activitatea noastră a început să se desfăşoare pe Zoom ajungând astfel la public din toată ţara şi diaspora.

APRILIE: Am început primele tururi ghidate online. Acestea au avut loc pe Zoom şi au fost susţinute de istoricul Anita Sterea. De asemenea, am ajuns în casele cursanţilor noştri prin lecturile live realizate de actriţa Antonia Din, lecturi din cartea dirijorului Tiberiu Soare “Pentru ce mergem la operă?”.

MAI: Sandra Ecobescu a fost scouter în cadrul Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2020. Scouterii au nominalizat 15 tineri remarcabili prin proiectele cu impact puternic asupra comunităţilor din care fac parte. Raluca Selejan, una dintre propunerile Sandrei, a fost printre cei 5 finalişti.

IUNIE: Am organizat Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul a avut loc online, pe Zoom, iar oamenii s-au bucurat de 14 ateliere gratuite care au durat fiecare câte 30 de minute.

Tot în iunie am început primele cursuri online pentru adolescenţi.

IULIE: Au început primele şcoli de vară online.  De asemenea, am început colaborări cu lectori noi precum antropologul Radu Umbreş, jurnaliştii Marius Contstantinescu şi Ioana Bâldea Constantinescu, trainerul Andreea Ionescu.

AUGUST: Am pus la dispozitia publicului înregistrări din arhiva video a Fundaţiei ale conferinţelor cu G. Filitti, Tiberiu Soare, Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu şi alţii, pe canalul de YouTube.

SEPTEMBRIE: Am avut întâlnire cu studenţii de la ASE. Evenimentul a avut loc pe Zoom, iar numărul studenţilor interesaţi de sistemul de funcţionare al unui ONG a fost de cca 100. Le-am oferit burse la cursurile noastre tot anul şi le-am vorbit despre activitatea de voluntariat.

OCTOMBRIE: Sandra a participat în calitate de speaker şi jurat la evenimentul pentru liceeni organizat de Colegiul Naţional “George Coşbuc” – “Our stories make us who we are“. La acest eveniment, Fundaţia a oferit premii ce au constat în vouchere pentru cursurile FCV.

NOIEMBRIE: Fundaţia a împlinit 13 ani de existenţă, iar noi am sărbătorit-o printr-o campanie aniversară – Cursul preferat de la FCV (#13anideFCV) – Echipa FCV, lectori, cursanţi voluntari, au făcut câte un video în care fiecare a vorbit despre cursul său preferat. În cadrul campaniei, fiecare cursant FCV care ni s-a alăturat printr-un astfel de video a primit un cod de reducere de 25% la toate cursurile noastre timp de 13 luni.

DECEMBRIE: Decembrie a fost o lună plină, dar specială.

O premieră a fost târgul virtual de Crăciun de la Fundaţie. A avut loc între 14-21 decembrie şi s-a petrecut în mediul online, mai exact într-un eveniment de facebook care a găzduit postări dedicate expozanţilor noştri, dar şi cursurilor FCV din 2021. Au participat aproximativ 35 de expozanţi (cărţi, cosmetice bio, mâncare raw, parfumuri, ilustraţii, obiecte de Crăciun). La târg au participat virtual aproximativ 700 de oameni.

Cu sprijinul prietenilor nostri de la 4 Colours Advertising, Humanitas si Editura Corint am oferit cadouri de Crăciun (cărţi) copiilor de la centrul de Zi Sf. Muceniţă Sofia şi copiilor din familii nevoiaşe dintr-un sat din Judetul Prahova.

Tot în decembrie, am organizat Recitalul de arii celebre, dedicat medicilor şi cadrelor medicale, găzduit de Palatul Mogoşoaia, susţinut de sopranele Andreea Novac şi Mădălina Barbu, baritonul Alexandru Constantin, acompaniaţi de pianistul Ştefan Iliescu.

În anul 2020, departamentul corporate a continuat desfăşurarea workshopurilor creative şi interactive în companii, în varianta online. Acest lucru a reprezentat o resursă bună pentru relaxarea şi energizarea angajaţilor. Printre cele mai de succes cursuri amintim: Degustare de vin, Organizarea eficientă a locuinţei, Vocea si limbajul non-verbal, Comunicare asertivă, Treasure Hunt@Home, Gândire critică, Mindfulness, Astronomie, Tururi virtuale etc.

 

 


Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi pe email informaţii despre cele mai noi ateliere şi evenimente!