Şcoală de vară: jurnalism radio pentru adolescenţi (12-14 august)

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, zilnic: 12 (luni), 13 (marţi) şi 14 (miercuri) august, în intervalul 16:00-18:00. Durata unei întâlniri: 2h, cu pauză de 10 minute în curte, pentru socializare la un suc/limonadă etc.

Vă invităm la un curs captivant care introduce adolescenţii în lumea jurnalismului radio. Cursul se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani care doresc pe de o parte să îşi descopere vocea şi, pe de altă parte, să îşi dezvolte abilităţile de documentare şi de scriere de texte.

În cadrul cursului tinerii vor fi familiarizaţi cu structura ştirii. Participanţii vor fi încurajaţi să descopere lumea cu ”urechea”, să ”audă” sunetele care pot ilustra informaţiile într-un material de radio. Accentul se va pune şi pe exersarea gândirii critice: tinerii vor fi încurajaţi să formuleze cât mai multe întrebări şi să caute răspunsuri şi informaţii de context.

Şcoală de vară: jurnalism radio pentru adolescenţi va cuprinde trei ateliere care se vor axa pe înţelegerea fundamentelor şi exersarea tehnicilor de documentare şi scriere a ştirilor de radio.

Atelier 01

• Istoria jurnalismului radio şi evoluţia sa
  • Structura unei ştiri radio
  • Tehnici de documentare şi verificare a informaţiilor

Activităţi Practice:

• Exerciţii de scriere a ştirilor scurte pentru radio.
  • Discuţii de grup pe tema eticii în jurnalismul radio.

Atelier 02:

• Tehnici de înregistrare şi editare audio
  • Importanţa sunetului ambiental şi a efectelor sonore

Activităţi Practice:

• Exerciţii de înregistrare şi redare a sunetelor ambientale

Atelier 03:

• Dezvoltarea abilităţilor de interviu : pregătirea întrebărilor, crearea unui mediu
  • confortabil pentru intervievat şi importanţa documentării
  • Importanţa interacţiunii cu publicul care ascultă radio şi feedback-ul acestuia

Activităţi Practice:

• Realizarea unui interviu cu un coleg şi editarea înregistrării.

Proiect final: realizarea unei ”emisiuni” de tip info entertainment cu materiale realizate de toţi participanţii.

***Vârsta minimă de participare: 13 ani.

Cumpără »