Primavara aceasta lansam un proiect cultural – cartea “NOUA POVESTI MUZICALE”, de Tiberiu Soare.
Realizarea cartii a fost posibila cu sprijinul sponsorilor nostri – Bondoc & Asociatii, Rogalski Damaschin Public Relations si Sloop, dar si prin intermediului campaniei noastre de crowdfunding desfasurata pe site-ul We are here.ro.
Cu ajutorul cursantilor si colaboratorilor nostri, am publicat aceasta carte unica in peisajul cultural romanesc si vom dona numeroase exemplare scolilor de muzica si universitatilor de muzica din capitala si din tara.
Multumim tuturor celor implicati, pentru sprijin, donatii, incurajari si gandurile bune!
In 2014-2015, am organizat seria conferintelor “Vorbe despre muzica si muzicieni“, sustinute de Tiberiu Soare. Prin publicarea cartii “Noua povesti muzicale”, vrem sa facem muzica clasica accesibila si captivanta pentru publicul larg, din perspectiva relaxata si nonconformista a lui Tiberiu Soare. Volumul contine tehnoredactarea acestor conferinte, pastrand stilul relaxat al povestitorului.
Cele noua capitole cuprind povestile unor compozitori de geniu sau ale unor curente muzicale:
- W.A. Mozart si Alchimia sunetelor
- Barocul in Muzica: Dantela si Otel
- Ludwig van Beethoven sau Sublima Revolutie
- Piotr Ilici Ceaikovski si muzicienii rusi
- Scoala franceza si Impresionismul in muzica: Geometria norilor
- Richard Wagner – Fascinatia operei de arta totale
- Gustav Mahler – Geniul contrastelor
- George Enescu – Muzica dincolo de timp
- Fenomenul muzicii contemporane si relatia compozitorului cu dirijorul
Fiecare capitol este deschis de o ilustratie originala realizata de Maria Surducan.
O parte din fondurile necesare publicarii acestei carti ne-au fost oferite de prietenii nostri de la Bondoc si Asociatii, Rogalski Damaschin Public Relations si Sloop.
Dirijorul Tiberiu Soare este implicat PRO BONO in acest proiect, neavand niciun beneficiu financiar din acest proiect editorial. Fondurile rezultate vor fi folosite in beneficiul unor noi proiecte culturale, precum si in beneficiul tinerilor si institutiilor culturale care vor primi cartea gratis. Numeroase exemplare vor fi donate tuturor bibliotecilor judetene, dar si scolilor si universitatilor de muzica din tara.
Cateva motive pentru care e o idee buna sa sustineti aparitia acestei carti gasiti pe blogul jurnalistei Oana Botezatu: http://oanabotezatu.ro/diverse/sustine-cartea-care-te-invata-sa-iubesti-muzica-clasica/